The first law of ecology is that everything is related to

– Barry Commoner

EEen ecologische tuin is een natuurlijke tuin waarbij natuurlijke processen als inspiratiebron dienen. Door planten te kiezen die passen bij de grondsoort en het natuurlijke habitat, zullen ze goed aanslaan en floreren. Hierdoor zullen insecten, vogels en andere dieren aangetrokken worden. Zo ontstaat een klein ecosysteem in de tuin: een ideale plek voor u, de planten en dieren.

Bestaande tuinen of openbare ruimtes kunnen vaak vrij eenvoudig meer ecologisch en duurzaam gemaakt worden. Dit vraagt niet altijd om een geheel nieuw ontwerp. Meestal zijn kleine aanpassingen al voldoende om een groot effect te realiseren. Bureau Buitenplaats geeft ecologisch advies op maat, of het nu gaat om een kleine stadstuin of een openbaar park.

Werkwijze

We starten altijd met een inventarisatiegesprek op locatie. We bespreken samen uw wensen en verwachtingen per aspect van het ecologisch model. Daarna gaan we naar buiten om uw wensen om te zetten in een praktisch advies op maat. Dit wordt vervolgens verwerkt in een digitaal rapport. U kunt er voor kiezen om de adviezen zelf in de praktijk te brengen, maar u kunt het ook laten uitvoeren door Bureau Buitenplaats. Hiervoor zal een prijsopgave worden gemaakt.

Prijspakketten ecologisch advies

  • Tuin tot 100m2             €345,-
  • Tuin van 100-200m2     €415,-
  • Tuin van 200-300m2     €485,-

  • Tuin groter dan 300m2>     Prijs op aanvraag